Aktuelno

SREDNJOŠKOLCI NA RADNOM MJESTU U KOTEKSU

2017-10-20 | Postavio huska koteks|

U saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) danas 20.10.2017. su dva učenika Mješovite srednje škole Tešanj "raspoređena" u preduzeću KOTEKS Tešanj. 

Učenici će radno vrijeme  od 08h do 16h provesti radeći poslove sa ostalim uposlenicima KOTEKS-a, a prema Ugovoru dnevnice za taj dan će biti uplaćene u Fond Socijalnog dana iz kojeg će se po završetku finansirati realizacija projekata mladih u lokalnim zajednicama.

Preko 800 bh. srednjoškolaca danas napušta svoje školske klupe i po prvi put odlaze na svoja „radna mjesta“ gdje će dobiti svoje prvo realno radno iskustvo.

Ove godine ASuBiH realizuje svoj drugi po redu „Socijalni dan“ i daje priliku srednjoškolcima da teoretsko znanje primjene makar na jedan dan u praksi kod preduzeća. U sklopu ovog projekta bit će uključene 34 lokalne zajednice širom BiH gdje će se omogućiti za preko 800 srednjoškolaca prvo radno iskustvo.

Uvidjeli smo veliku potrebu za ovim tipom projekta jer u našem društvu nedostaje ovakvih sadržaja i kvalitetnije praktične nastave. 

 

Ostavite komentar