O NAMA Proizvodnja vojne, policijske i taktičke opreme

Proizvodnja vojne, policijske i taktičke opreme

 

Policijska, vojna i taktička oprema

 

Koteks doo je privredno društvo  koje se bavi proizvodnjom i izradom vojne, policijske, taktičke opreme, obuće i galanterije i raznih specijalnih dodataka.

 

Vojna i taktička oprema je razvijena na osnovu uniforme vojske SAD i ispunjava sve taktičke zahtjeve koji mogu biti postavljeni pred izviđačke, diverzantske, protivterorističke, specijalne i policijske jedinice. Prateći svjetske trendove u svojoj proizvodnji usvojili smo i uveli digitalni kamuflažni dezen.

 

Suština ovog dezena i šare je razbijanje oštrijih ivica maskirnih dezena, odnosno na ometanju fokusiranja ljudskog oka na određeni oblik.  Na zahtjeve naših dosadašnjih klijenata, naš modni studio razradio je 4 vrste uniformi.

 

Registrovani smo za spoljnotrgovinski promet oružja i vojne opreme, Rješenje o upisu u registar osoba spoljnotrgovinskog prometa br.R 034-7, izdatog od strane Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

Balistički proizvodi

 

U svojim proizvodnim pogonima započeli smo i  sa proizvodnjom sredstava za zaštitu tijela i  zaštitnu odjeću a koja se proizvodi u skladu sa vojnim standardima ili specifikacijama ili nekim drugim ekvivalentima i za to posebno namijenjenim komponentama na osnovu Rješenja  br.UP-I-02-5-25-134-1/13 od dana 24.01.2013.godine izdatog od strane Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

 

 •  Koteks d.o.o. Tešanj je već nekoliko godina prepoznatljivo ime i u oblasti snabdjevanja opremom za policiju i druge specijalne službe u BiH i u regionu.
 • Ispunjavajući zahtjeve i potrebe svojih klijenata Koteks se potvrdio kao pouzdan i povjerljiv partner policijskih, vojnih i privatnih organizacija, agencija i institucija.
 •  Zaštitni prsluci i štitnici moraju zadovoljavati slijedeće karakteristike:

             - Moraju zadovoljavati potrebe korisnika kojima su namjenjeni, odnosno njihov izgled i karakteristike moraju odgovorati potrebama korisnika kojima su namjenjeni.

              -Moraju zadovoljavati određene standarde koji se zahtjevaju pri proizvodnji.

              -Materijali koji se koriste pri izradi moraju imati odgovarajući kvalitet.

 •   Balistički prsluci se izrađuju u više različitih modela i obezbjeđuju nivoe zaštite u skladu sa NIJ Standardom-0101.04.

               -Nivo zaštite iznad IIIA , (nivo III i nivo  IV) zahtjeva upotrebu   balističkih ploča.

               -Mogućnost umetanja raznih opcionih  dodataka- futrole, dodatni džepovi ( razni modeli).

 •  Interventno odijelo za javni red i mir tzv. kornjača sa štitnicima za laktove, koljena, potkoljenice, stopala, uz mogućnost dodavanja sljedećih opcionih elemenata : štitnici za genitalije, štitnici za ruke, razne futrole i torbice.
 •  Taktički, jurišni, patrolni prsluci ( razni modeli).

 

 • Standardna i taktička oprema:

              -Majice T shirt i polo majice

              -Bluzoni, pantalone, hlače

             -Taktičke košulje dugi/kratki rukav

             -Jakne (ljetne-zimske), jakna vjetrovka, jakna vijetnamka, kratke jakne,

             -Taktičke uniforme CQB-ACU

             -Kačketi

 

 • Standardna i taktička oprema za policiju:

             -Policijske uniforme (bluza, hlače)

             -Košulje dugi/kratki rukav

             -Džemperi

             -Unutrašnje jakne, kožne jakne

             -Kombinezoni

 

 • Taktički opasači i futrole

 

 •   Taktička i službena obuća :

             -Taktičke čizme

             -Taktičke patike

             -Diverzantske patike

             -Službene cipele za policiju i vojsku

 

 •  Amblemi i oznake za identifikaciju

 

 

Uniforme i oprema za ljubitelje Army shopa napravljeni su od materijala visokog kvaliteta, različitih vrsta, boja i dezena da bi zadovoljili zahtjeve savremenih svjetskih trendova.

 

Pored osnovnih materijala kože, pamuka, diolena, kepera, vune, mješavina vune i poliestera,   pamuka i poliestera, u našoj proizvodnji se koriste nove visokokvalitetne tkanine koje su po svojim karakteristikama hidrofobirani, vodonepropusni  (materijali sa više slojeva sa klima- membranom) kao vodootporni i vatrootporni, te istovremeno omogućuju ugodnu i dobru zaštitu od klimatskih i atmosferskih promjena.