TOTALNA RASPRODAJA KOLEKCIJE BY EMINA

img
1 Komentara Postavio administrator

Od 15.09.2012. godine u prodavnici br.1. koja se nalazi u Industrijskoj zoni Bukva bb, 74260 Tešanj totalna rasprodaja kolekcije By Emina.
Rasprodaja traje do isteka zaliha.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

img
2696 Komentara Postavio administrator

KTK VISOKO POKRENULO PROIZVODNJU 60.000 UNIFORMI ZA POLJSKU VOJSKU

img
2849 Komentara Postavio administrator

Premijer Fikret Plevljak je posjetio Konfekciju "KTK" Visoko u kojoj je, prije dvije sedmice, a nakon 18 mjeseci pauziranja, počela proizvodnja. U društvu direktora Senada Bilalovića i Dalibora Tomičića, obišao je proizvodnu halu, u kojoj se odvija šivanje vojnih hlača za poljsku vojsku, i razgovarao sa uposlenicima "KTK", saopćeno je iz press službe Vlade ZDK.




Poslovni angažman za Poljsku, kapaciteta 60.000 uniformi, Konfekcija "KTK" je dobila kao jedan od pet kooperanata tešanjske firme "Koteks", koja je prošla na međunarodnom tenderu. Za sada je angažirano 60 radnika sa dnevnom normom 150 uniformi.

"Uspjeli smo prilagoditi mašine za tekstil, jer smo dosada raditi samo kožu. Posao šivanja hlača, a kasnije i bluza za poljsku vojsku za nas znači četiri mjeseca sigurnog angažmana. Ako naručilac bude zadovoljan produžit ćemo ugovor, a potom ostvariti predispozicije za posao šivanja i zimskih uniformi", kazao je Dalibor Tomičić, direktor Konfekcije "KTK".

U poslijeratnom periodu u Konfekciji "KTK" su realizirani poslovi šivanja motorističke opreme za sportske brendove "Dainese" i "Spidi" i kožnih jakni za policiju istočne Njemačke. Naročito pažnju premijera Plevljaka izazvale su kožne jakne koje su šivane u "KTK" za policiju Zeničko- dobojskog kantona.

USKORO NOVA PRODAVNICA ORUŽJA I OPREME U VISOKOM

img
0 Komentara Postavio administrator

Nastavljajući realizaciju poslovne strategije razvoja na specijaliziranom tržištu lovačke opreme, oružja i municije, u ovoj godini nakon otvorenja prodavnice u Tesliću, u drugoj polovini augusta počinje sa radom i specijalizirana prodavnica opreme za lov, ribolov i sport u Visokom.

SEZONSKO SNIŽENJE LOVAČKE I TAKTIČKE OPREME U POSLOVNOJ JEDINICI SARAJEVO

img
0 Komentara Postavio administrator

U poslovnoj jedinici KOTEKS d.o.o. koja se nalazi u Sarajevu, ul. Ive Andrića br. 2.
popust na lovačku opremu do -30%
Iz ponude izdvajamo:

KOTEKS UVODI NOVE STANDARDE

img
0 Komentara Postavio administrator

Jos od 2002. godine Koteks posjeduje certifikat za upravljanje kvalitetom po ISO 9001, sto je i potvrdjeno drugom recertifikacijom koja je obavljena u februaru ove godine, od strane certifikacijske kuce TUV Bayern Sava iz Minhena.
Sredinom juna 2012. godine u Koteksu je vrlo uspjesno proveden dvodnevni predaudit za standardizaciju i certificiranje prema zahtjevima ISO 14001:2004 i OHSAS 18001:2007. Predaudit su obavili predstavnici certifikacijske kuce BUREAU VERITAS, dok je konsultantske usluge pruzio Sefket Turalic.

NOVI MODELI PUŠAKA HUGLU

img
0 Komentara Postavio administrator

Obavještavamo sve ljubitelje lova da je firma KOTEKS d.o.o. Tešanj, kao generalni distributer HUGLU-a za Bosnu i Hercegovinu uvezla novu količinu lovačkih pušaka ovog proizvođača za tržište BiH.

OTVORENA NOVA PRODAVNICA KOTEKS-a U TESLIĆU

img
0 Komentara Postavio administrator

U Tesliću je 06.06.2012.godine održana mala svečansot povodom otvaranja KOTEKS-ove prodavnice lovačke opreme i oružja u ovom gradu.
Svečanosti su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Teslić, komandiri PS Teslić i Tešanj, predsjednici Lovačkih društava koji djeluju na području Teslića i Tešnja, kao i direktori šumarija u ove dvije opštine i niz drugih zvanica.
Nakon svečanog otvaranja prodavnice, koju su simboličnim otključavanjem zajedno otvorili zamjenik načelnika opštine Teslić i izvršni direktor preduzeća KOTEKS, i obilaska i upoznavanja sa asortimanom, gosti su u obližnjem restoranu uz prigodan ručak nastavili druženje.

POSJETA MINISTRA MUP-a BPK

img
0 Komentara Postavio administrator