koteks@koteks.ba

web stranicu kompanije
koteks d.o.o. tešanj

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST 27.03.2020

KOTEKS PRODUCTION > Novosti > Nekategorizirano > SAOPŠTENJE ZA JAVNOST 27.03.2020

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST 27.03.2020

Objavio/la: Moderator
Kategorija: Nekategorizirano

U vrijeme kada brojne firme u BIH usljed novonastale situacije gase postrojenja i radnicima daju otkaze, Koteks d.o.o. Tešanj svoju proizvodnju preusmjerio je u proizvodnju zaštitne opreme i maski kako bi dao svoj doprinos u sprečavanju širenja Korona virusa Covid-19. Kao društveno odgovorna kompanija i ovaj put pokazala je da brine o zdravlju prije svega svojih sugrađana a onda svih onih koji su na prvoj liniji zaštite i borbe protiv ovog  virusa. Stim u vezi kompanija Koteks d.o.o. Tešanj, donirala je zaštitnu opremu Federalnoj upravi civilne zaštite F BiH kao i Republičkom štabu za vanredne situacije RS. Naša kompanija prepoznala je i rad medijskih profesionalaca u našoj zemlji i njihovu požrtvovanost u cilju blagovremenog i objektivnog informisanja naših građana vezano za pandemiju Korona virusom. Među njima posebno novinare, snimatelje i reportere jedne od najgledanije televizije u BIH, Nove BH. Nadamo se da će naš primjer slijediti i ostale kompanije u BIH, a sve s ciljem borbe na prevenciji i zaštiti od Korona virusa Covid-19.

Samo za ove potrebe kreirali smo posebnu liniju zaštitne opreme (https://koteks.ba/2020/03/25/novi-proizvodi/).

Uprava Koteksa.

Author: Moderator