+387 32 650 818
koteks@koteks.ba
Pon – Sub: 07:00h – 16:30h

Obavještenje,-

Obavještenje,-

Posted by: Moderator
Category: Nekategorizirano

Pandemija virusa COVID- 19 pogodila je sve dijelove društva. Za jedno privredno društvo od izuzetnog značaja jeste da ima razvijen plan i osmišljenu strategiju koja se odnosi na ponašanje u vanrednim situacijama. Na početku pandemije, Koteks d.o.o. Tešanj proizvodnju je preusmjerio na izradu zaštitnih maski, odijela i vizira. Vodeći računa u svakom momentu  na naš najdragocjeniji resurs a a to su naši zaposlenici i njihove porodice.

Velikim dijelom, navedenu opremu smo donirali u humanitarne svrhe.

U toku 2020. godine uspješno smo isporučili zaštitnu opremu za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, UKC Tuzla, Kantonalnu bolnicu Bihać, Krizni štab Republike Srpske te druge institucije u Federaciji i Republici Srpskoj, kao i naše poslovne partnere u BiH, Italiji i Hrvatskoj.

Koteks d.o.o. Tešanj je prepoznatljiv kao društveno odgovorna kompanija, zbog toga smo osjećali dužnost da poseban akcenat stavimo na humanost. Nastojali smo pomoći ključnim institucijama u borbi protiv virusa Covid-19, zbog toga njihove riječi zahvale objavljujemo uz nadu da će nam 2021. biti puno lakša i sretnija.  

Adisa Karahodžić, direktorica preduzeća Koteks d.o.o. Tešanj

 

 

Author: Moderator