+387 32 650 818
koteks@koteks.ba
Pon – Sub: 07:00h – 16:30h

Dobrodošli na oficijelnu
web stranicu kompanije
koteks d.o.o. tešanj

O nama

Historija kompanije Koteks

Koteks doo je društvo za otkup, promet i izvoz sirove kože (juneće, kravlje,teleće,ovčije, jareće i kozije kože) u Bosni i Hercegovini i regionu, te proizvodnju kožne i tekstilne konfekcije, modne i radne odjeće i obuće, HTZ opreme, kožne galanterije i opreme za vojsku, policiju i specijalne službe (namjenska oprema).

Društvo je osnovano 1994. godine čiji je osnivač Muharem Sejdić jedno od vodećih imena u kožarstvu na prostorima BiH, a i mnogo šire.

Vrhunski kvalitet kože, stručna izrada, moderan dizajn i funkcionalnost naših proizvoda su elementi koji određuju našu proizvodnju i koji  su nam omogućili da uspješno trajemo.

U više od dvije decenije postojanja društva uspostavljeni su odlični poslovni odnosi sa dobavljačima i kupcima, te je odgovoran rad stekao njihovo povjerenje.

Poslujemo i proizvodimo samo u skladu sa poslovnim procesima standarda

Naša firma poslovne aktivnosti obavlja u skladu sa sljedećim standardima :
ISO 14001-2004; OHSAS 18001-2007; ISO 9001:2015 i Halal certifikatom BAS 1049:2010.
Te smo jedina kompanija u regiji koja je certificirana sa halal certifikatom za sirovu kožu.

Naša vizija i misija

Kapaciteti

Naš ukupan broj zaposlenih je oko 200, a više od 100 njih su svi kvalificirani radnici za proizvodnju različitih proizvoda od kože.

Misija

Firma skoro dvije decenije radi na dobrim odnosima te zajedničkoj saradnji naših poslovnih partnera, naših uposlenika i cjelokupne društvene zajednice.

Vizija

Naša vizija je biti vodeća industrija kože u Bosni i Hercegovini s ciljem proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda i stvaranje novih vrijednosti, što se planira postići primjenom moderne tehnologije, zadovoljavanjem i unaprjeđivanjem ekoloških standarda u skladu s održivim razvojem, stvaranjem kvalitetne i obrazovane radne snage, te pravovremenim i odgovornim ispunjavanjem obveza prema dobavljačima i kupcima.

Naša poslovna uvjerenja

• oporavak i prosperitet kožarske industrije

• stvaranje novih kvalitetnih bosanskih proizvoda

• naše uposlenike koje smatramo najvrednijim kapitalom

• poštivanje zakona i “fair play”

• zadovoljavanje zahtjeva domaćih i inozemnih kupaca, te domaćih dobavljača

• zajednički rad svih partnera i uposlenika koji vode jednom cilju

• zajedničko donošenje odluka među poslovnim partnerima