ko smo mi

Koteks doo je preduzeće za otkup, promet i izvoz sirove kože (juneće, kravlje, teleće, ovčje, kozje i kozje kože) u Bosni i Hercegovini i regije, te proizvodnja kožne i tekstilne odjeće, modne i radne odjeće i obuće, sigurnosne opreme, kožne galanterije i oprema za vojsku, policiju i specijalne službe (namjenska oprema).

O nama

Firma je osnovana 1994. godine, čiji je osnivač Muharem Sejdić, jedno od vodećih imena u oblasti kože u BiH, pa i mnogo šire.

Vrhunska koža, profesionalna izrada, moderan dizajn i funkcionalnost su naši proizvodni elementi koji određuju našu proizvodnju i koji su nam omogućili da uspješno trajemo.

U više od dvije decenije postojanja kompanije, uspostavljeni su odlični poslovni odnosi sa dobavljačima i kupcima, a odgovornim radom stekli smo njihovo povjerenje.

naši sertifikati

Poslujemo i proizvodimo samo u skladu sa poslovnim
procesima i standardima.
Naše preduzeće obavlja poslovne aktivnosti u skladu sa
sljedećim standardima:

ISO 2004-14001; OHSAS 18001-2007; ISO 9001 :2015 i
Halal certificiran BAS 1049 :2010. I mi smo jedina kompanija u regionu koja ima halal sertifikat
za sirovu kožu.

Naš tim

Jasmin Sejdić

Izvršni direktor

Meliha Čorbić

Direktorica finansija

Adnan Sirovica

Pravna služba

Elvis Durmišević

Logistika

Nermin Roša

Sirova koža

DŽEVAHIRA ĆOSATOVIĆ

Proizvodnja

naša vizija

KAPACITETI

Naš ukupan broj zaposlenih je oko 200, a više od 100 njih su KV radnici za proizvodnju raznih proizvoda od kože.

MISIJA

Kompanija već skoro dvije decenije radi na dobrim odnosima i zajedničkoj saradnji sa našim poslovnim partnerima, našim zaposlenicima i cijeloj zajednici.

VIZIJA

Naša vizija je da budemo vodeća industrija kože u Bosni i Hercegovini sa ciljem proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda i stvaranje novih vrijednosti, što se planira postići primjenom modernih tehnologije,ispunjavanje i unapređenje ekoloških standarda u skladu sa održivim razvojem, stvaranje kvalitetne i obrazovane radne snage, te blagovremeno i odgovorno ispunjavanje obaveze prema dobavljačima i kupcima.